Onze ervaring met Kaboodle

Zelf waren we al een tijd aan het zoeken naar een andere woning. Aangezien we vrij specifieke wensen hadden voor een andere woning en die markt klein is, stond ons huis niet te koop. Gaandeweg kwamen we er achter dat als je dan eindelijk iets leuks tegenkomt het lastig is om snel te schakelen, waardoor we in het hele proces niet verder kwamen. Hierop besloten we dat ons huis in de verkoop zetten de meest logische stap zou zijn om toch bij ons droomhuis uit te kunnen komen.

Door de verschillende bezichtigingen die we de afgelopen jaren gedaan hebben, hebben we te maken gehad met meerdere makelaars en dat viel ons vaak toch tegen. Glad, arrogant, niet op de hoogte van details van de woning, niet actief in de verkoop, duur. Eigenlijk zagen wij het niet zitten om onze woning via een makelaar te verkopen, maar als leek ben je bang om het zelf te doen. Wat komt er op je af? Wat moet je regelen? Hoeveel tijd en geld gaat het me kosten? Hoe zijn de regels?

Afgelopen voorjaar lazen wij een artikel in de krant over Henriette van Santen en haar nieuwe marktplaats voor woningen, Kaboodle. Dit was precies wat wij zochten! Wat je zelf wilt/kunt doen doe je zelf en voor de rest van de zaken zijn diensten af te nemen, zoals het opstellen van een koopcontract of het maken van de foto’s. En de woning komt op Funda!

Wij hebben er voor gekozen om zoveel mogelijk zelf te doen. We hebben zelf de foto’s gemaakt, de tekst opgesteld en het profiel voor onze woning gemaakt. Dit kost aan voorbereiding een paar uur, maar dan is ook alles rond en kan de woning op Kaboodle en Funda.

Henriette is bij ons thuis geweest om de woning even te checken voor plaatsing op Funda, dit is namelijk vereist. Het contact was meteen prettig, open en enthousiast.

En dan komt het spannendste gedeelte, het daadwerkelijk gaan verkopen.. Bezichtigingen werden meestal aangevraagd via mail of Funda. Omdat wij zelf de bezichtigingen deden is snel en op korte termijn een bezichtiging te plannen met geïnteresseerden. Mijn man heeft het huis zelf gebouwd en kon aan de kijkers dan ook alle details vertellen. Daarnaast zijn kijkers ook vaak geïnteresseerd in de omgeving: hoe is de buurt?, zijn voorzieningen dichtbij?, daar weten wij zelf natuurlijk alles van.

Tot zo ver was dit allemaal nog prima te doen, maar op het moment dat er geboden wordt op de woning komt de onzekerheid weer even om de hoek kijken. Hoe kunnen we het beste terug reageren? Wat is een goed tegenbod om uiteindelijk uit te komen op een goede verkoopprijs? Hierbij hebben wij heel veel steun gehad aan Henriette. Ze is zeer goed te bereiken en altijd bereidt tot overleg. Hierdoor zijn wij goed door het onderhandelingsproces gekomen en hebben de woning vlot kunnen verkopen.

Het is een interessante en spannende periode geweest, maar we kijken er met een positief gevoel op terug!

Nienke en Bert